2010. október 12., kedd

Megvan a megoldás!
Otthonszülés? - Piha!


Vegyük kicsit komolyabban ezt az otthonszülés-dolgot. Pontosabban azt a nagyon is méltánylandó aggodalmat, ami mögötte meghúzódik. De ne szaporítsuk a szót hiába, ne rugózzunk tovább ezen a parciális problémán - otthon szülmi vagy intézményben -, hanem ragadjuk meg a kérdést a lényegnél. Nem csak a születés pillanatában kell a tudomány és a technika legjobb vívmányai biztosította előnyöket nyújtani, hanem sokkal előbb: már a fogantatásnál.

Persze a nemi egyesülés nyilvánvalóan jó dolog, a benne résztvevőknek esetleg kényelmes, sőt, kellemes is lehet, de az emberiségre nézve nem is kis mértékben veszélyes. 
Könnyen megeshet - tudjuk -, hogy fogamzáshoz vezet. Mi több, az is előfordulhat -  a történelem során sajnos bőséges tapasztalatot halmoztunk fel e téren -, hogy genetikailag hibás, vagy épp valamiféle, a fogamzás pillanatában bekövetkező baleset miatt sérült utód jön létre.
Ezt a tudomány mai állása mellett nem engedhetjük meg magunknak. Lehet, hogy azelőtt ez nem volt probléma: az emberek ösztöneiknek, primitív hajlamaiknak engedve üzekedtek éjjel-nappal, s akármilyen gyerek is született belőle, mindegy volt: úgyis elhullott az alkalmatlanabbja. Ma, a tudomány és a sajna sokszor túlzásba vitt humanizmus talaján minden életet óvni kell. De nem mindegy, milyent!!! Ma már kezünkben a géntechnológia, tökéletesen felszerelt laboratóriumok százai állnak rendelkezésünkre.

Egyszerűen be kell tiltatni a szexet - otthon, ill. mindenféle ellenőrizetlen magánhelyeken. 

Tudjuk, hogy bizonyos - nem is csekély - százalékban az ilyen alkalmak semmilyen következménnyel nem járnak, s ha mégis, az esetek nagyobb részében normális, egészséges utód fogan (bár, hogy mit tekintünk a géntechnológia mai szintjén normálisnak és egészségesnek... nos, jobb, ha ezt most nem is firtatjuk). De nincs jogunk kockáztatni, hogy törött kromoszómájú, nemhajlott DNS-ű utódokban rákra, cukorbajra, hatalommániára – ne adj’isten: machismóra - hajlamosító gének örökíttessenek át. 

Nincs vita: a nemi egyesülés lehetőségét ki kell vonni az ellenőrizetlen, megfelelő felszereléssel el nem látott háztartások, személyi terek, egyebek köréből, és egyértelműen, kötelező jelleggel a szervezett, egészségügyi ellátás keretei között kell a továbbiakban bonyolítani. Minden megtermékenyített petesejt megfelelő vizsgálaton megy majd keresztül, felkészült és felelősségteljes orvosok, biológusok, tudósok vigyázzák majd fejlődésüket: ki lesznek immár zárva az örökletes betegségek, a gén- és kromoszómahibák, felvirrad végre az egészséges emberiség napja.

Kezünkben az Ember Jövője: vessünk véget a szexnek! 

Nem élünk az őskorban, lejöttünk már, kérem, a fákról. Mostantól csak ellenőrzött körülmények között, laborban lehet egyesülni, in vitro

No sex!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése