2009. április 3., péntek

Tudomány/2

2009. ÁPRILIS 3.

Már megint az az ösztrogén...

Megfejtették a nők vásárlási lázának az okát
2009.03.31 08:30
A nők a hormonok miatt költenek annyit egy-egy vásárláskor - állítják brit kutatók.

Tíz nappal menstruációs ciklusok kezdete előtt a nők hajlamosak a túlzott költekezésre - állítják a Hertfordshire-i Egyetem kutatói, akik a vizsgálatukban 443 hölgyet faggattak a vásárlási szokásaikról.
A pszichológusok azzal magyarázták a jelenséget, hogy közvetlenül a menstruáció előtt álló nők a költekezéssel próbálják kezelni azokat a negatív érzelmeket, amelyek a hormonális változások miatt jelentkeznek.
"Ez a viselkedés a heves érzelmekre adott reakció. A nők a menstruáció előtt stresszesnek és levertnek érezhetik magukat, ezért hajlamosak arra, hogy vásárolgatással vidítsák fel magukat" - mondta Karen Pine, a kutatás vezetője.

***
Jó hír: ezek a brit tudósok hovatovább hetente állapítanak meg valami újat a női hormonok kedvező hatásairól. Érdemes felfigyelnünk buzgó igyekezetükre, gyanítom, a Nagy Gazdasági Világválság univerzális megoldásának csírájával állunk szemben.

Vigyázó szemetek a brit tudományra vessétek!

Ja, és szerezzetek be egy kis szintetikus női hormont. Vásárlóközpontok, plázák, piacok előtt injekcióstűkkel felszerelkezve, álnokmód beszédbe elegyedünk férfiakkal, nőkkel, stresszes, frusztrált állampolgárok előnyben, válságok idején van épp elég, s észrevétlen kis ösztrogént fecskendezünk a bőrük alá (remélem, oda kell).

Utána már csak az eladási statisztikákat figyeljük.

(A közgazdasági Nobel-díjon pedig majd megosztozunk a brit hormonológusokkal. Jó?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése